Volovan cu ciuperci si piept de pui

Astazi va prezentam un preparat special, este pe baza de foietaj, originar din Franta, in traducere libera insemnand `zbor-in-vant`. Foietajul poate fi umplut si cu branza sarata sau cu legume, in functie de gustul fiecarei persoane.
 
Specific :
Timp de preparare :
Status :
Numar portii :
Adauga in cartea de bucate
Recomandata pentru Evenimente:
revelion
 
Ingrediente:
sare10 gotet1 linguraou1 bucataciuperci300 gpiept pui300 gunt600 gfaina650 glapte150 mlsmantana150 gpiperulei de floarea-soarelui
 
 
Preparare:
Pentru aluatul foietaj

500 gr faina
500 gr unt
10 gr sare
o lingura otet
100 gr faina pentru impaturit
un ou pentru uns

Umplutura

300 gr ciuperci
300 gr piept de pui
100 gr unt
faina 50 gr
lapte 150 ml
smantana 150 gr
sare
piper
nucsoara(optional)
ulei

Foietaj

Se prepara o coca de consistenta potrivita, din ¾ din cantitatea de faina, apa, sare si otet.

Se framanta bine, pana nu se mai lipeste de mana sau de planseta.

Se rotunjeste se cresteaza si se lasa sa in repaus acoperita.

Se preseaza untul intarit cu merdeneaua, pentru a elimina apa pe care o mai contine.

Se amesteca repede cu restul de faina dandu-i forma de pachet.

Se lasa la rece.

Se intinde coca in forma de romb lasand mijlocul mai gros.

Se aseaza untul la mijloc, se intinde fiecare capat atat cat sa acopere suprafata untului.

Se apasa cu merdeneaua si se intinde de la mijloc spre margine, intai in lungime, apoi in latime, obtinand un dreptunghi gros de 2-3cm.

Se tureaza(impatureste ) in patru, aducand marginile inspre interior.

Se da la rece pentru 30 de min.

Se intinde din nou in dreptunghi cu grosimea de 2-3 cm.

Se tureaza de data asta in trei.

Aceasta operatie se repeta de 3 ori.

Dupa ultima racire se intinde in foaie de ½ cm.

Se taie cu o forma rotunda in doua capacele.

Capacul pentru baza ramane intact, celalalt se taie cu o forma rotunda lasand o margine de 1 cm.

Se aseaza suprapuse intr-o tava tapetata cu hartie de copt si stropita cu apa rece.

Se ung cu ou si se coc la foc iute.

Umplutura

Ciupercile curatate se taie lame si se calesc.

Pieptul de pui se taie bucatele mici si se soteaza si el.

Pieptul de pui si ciupercile se amesteca cu sosul alb pe care l-am preparat astfel:

Se caleste faina in unt si se stinge cu laptele adaugand putin cate putin si amestecand continuu sa nu faca cocoloase. La final se adauga smantana si se potriveste gustul cu sare, piper si nucsoara.

Se umple golul format de la volovan cu umplutura calda.

Se aseaza capacelul si se servesc fierbinti.

Volovan cu ciuperci si piept de pui, reteta oferita de bucatareselevesele.ro

Credit foto:bucatareselevesele.ro

Urmariti bucatareselevesele.ro si pe Facebook!



Cat de mult ti-a placut aceasta reteta?
5.0
1015 voturi
8147 vizite
Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.
Recomandari
Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!