Terina de pui cu merisoare

Iata o reteta deosebita, terina de pui cu merisoare. Terina arata un aspect foarte placut, poate fi servita de Craciun sau de Revelion si in mod sigur daca ai si invitati la masa, vor fi impresionati de modul de prezentare.
 
Specific :
Timp de preparare :
Status :
Numar portii :
Adauga in cartea de bucate
Recomandata pentru Evenimente:
craciun, revelion
 
Ingrediente:
piept pui1 kgpulpa pui600 gbacon250 gfructe confiate60 gou2 bucaticeapa alba2 bucatiunt50 gconiac40 mlrozmarin1 firnucsoarausturoi granulatpaprikasarepiper
 
Preparare:
Pieptul de pui se taie in fasii, se sareaza si se pipereaza.

Ceapa se taie marunt, untul se topeste intr-o tigaie si se adauga ceapa.

Cand ceapa se inmoaie se trage deoparte si se lasa sa se raceasca. Pulpele de pui dezosate se macina prin masina de macinat carne.

Peste carnea tocata se adauga: ceapa calita, galbenusurile de ou, rozmarinul tocat fin, se rade nucsoara, se adauga 1 lingurita de paprika, usturoi granulat dupa gust (cam 1/2 lingurita), sare si piper si in final coniacul.

Se framanta compozitia sa se omogenizeze bine. Se ia o forma lunga si ingusta (ca forma de chec) si se tapeteaza cu feliile de bacon, asa incat forma sa fie coplet acoperita si pe exterior sa atarne in afara baconul cam de 5 cm.

Se preseaza in fundul formei un strat din compozitia cu carne macinata, cam de 1 cm. de inalt. Se presara 1/2 din merisoare si se continua cu pieptul de pui fasii, asezate pe lungime.

Deaupra se primul strat se preseaza din nou un strat de carne tocata si tot asa pana cand se epuizeaza ingredientele.

Trebuie sa se finalizeze cu un strat de carne tocata care se niveleaza bine si se acopera cu baconul care atarna spre exteriorul formei.

Se preseaza cu grija. Terina se coace timp de o ora in cuptorul preincins la 210 grade Celsius, in baie de apa clocotita (se aseaza forma cu terina intr-o tava mai mare in care se toarna 1 litru de apa clocotita).

Se lasa sa se raceasca in forma timp de 12 ore, apoi se rastoarna si se taie felii. Se serveste ca aperitiv iar ceea ce ramane se pastreaza la frigider.

Terina de pui cu merisoare de la www.retetecalamama.ro

Urmariti retetecalamama.ro si pe Facebook!



Sursa foto: www.retetecalamama.ro


Cat de mult ti-a placut aceasta reteta?
4.9
1024 voturi
9247 vizite
Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.
Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!