Rulouri de stiuca in cuib de cartofi gratinati

Pestele este un aliment ce trebuie consumat cat mai des de catre toti membrii familiei. De aceea, doamna Laura Laurentiu ne invita astazi sa pregatim rulouri de stiuca cu cartofi gratinati: gustos si savuros!
 
Specific :
Timp de preparare :
Status :
Numar portii :
Adauga in cartea de bucate
Recomandata pentru Evenimente:
1 martie, Single, ziua femeii, onomastica, cina romantica, zile de nastere, florii
 
Ingrediente:
stiuca1 bucatacartof800 gparmezan3 linguriceapa alba2 bucatipatrunjel1 linguraou3 bucatismantana5 linguripipersareusturoi uscat2 cateisos de soia3 lingurizeama de lamaieunt130 gulei de masline2 linguriceapa verde
 
Preparare:
Se curata stiuca de solzi, se eviscereaza si se spala foarte bine. (poza 1)

Folosind un cutit foarte bine ascutit, se taie cu precizie pe spatele pestelui, pe langa coloana vertebrala, desprinzand carnea. Se continua pe langa coaste si se desprinde de coada si de branhii, obtinandu-se un fileu. Se repeta si in partea opusa, scotandu-se ambele fileuri. (poza 2)

Se trec degetele pe deasupra carnii si unde se simt capete de oscioare se extrag cu o penseta. (poza 3)

Cele doua fileuri mari obtinute se taie pe lungime in fasii de 1,5 cm. latime. (poza 4)

Se rasucesc aceste fasii in forma de spirala, continuandu-se cu o noua suvita de peste cand se termina prima. Fiecare rulou se formeaza din cate doua fasii, apoi se fixeaza cu scobitori. (poza 5)

Fiecare rulou se sareaza si se pipereaza, apoi se aseaza toate intr-un vas si se toarna deasupra lor marinata, preparata amestecand sosul de soia si zeama de lamaie cu usturoiul tocat. (poza 6)

Se acopera vasul si se lasa 1/2 – 1 ora la frigider.
Cartofii se curata si se fierb in apa cu sare. Cand sunt fierti, se scurg bine de apa si se zdrobesc. Se adauga untul si cate o lingura de smantana, pana se obtine un pireu maleabil, dar consistent. Se adauga galbenusul, parmezanul ras, patrunjelul si ceapa verde tocata (inclusiv frunzele). (poza 7)

Se amesteca totul si se potriveste gustul cu sare si piper alb. Pireul se pune intr-un pos cu deschizatura larga, stelata. Confruntandu-ma cu lipsa unor cercuri de metal pentru montat (mi-am promis ca o sa mi le achizitonez neaparat) mi-am confectionat niste cercuri din  fasii de carton pe care le-am imbracat in folie de aluminiu apoi le-am capsat la capat. Am uns aceste cercuri in interior si le-am asezat pe o tava acoperita cu hartie de copt. Cu ajutorul posului, am montat pireul de cartofi in cercuri. (poza 8)

Se da tava la cuptorul preincins la 200 de grade Celsius. Intre timp, se incinge bine gratarul (de fonta, pentru aragaz). Se scot din marinata rulourile de peste si se zvanta bine cu hartie absorbanta. Se pensuleaza ulei de masline pe ambele parti si se pun rulourile pe gratar, frigandu-se aproximativ 4-5 minute pe fiecare parte, pana se formeaza urme frumoase de fript si carnea devine opaca si deschisa la culoare. (poza 9)

Se scot rulourile de peste de pe gratar si se extrag scobitorile cu grija, carnea fiind fragila. Deasupra fiecarui cuib de cartofi se aseaza cate un rulou de peste si se mai dau la cuptor nu mai mult de 2 minute, doar cat sa se imbine agreabil aromele. (poza 10)

Se scoate tava din cuptor si se acopera cu folie de aluminiu.
Intre timp, se pregateste sosul olandez: deasupra unui vas cu apa care fierbe, se aseaza un bol termorezistent in care se pun galbenusurile crude, zeama de lamaie, sare si piper alb dupa gust. Se bat continuu cu telul pana cand se spumeaza si se ingroasa. In acel moment, se toarna untul topit (dar nu fierbinte) in fir subtire, batand in continuare pana la incorporarea completa a untului. Se serveste de preferinta cald.
Sosul fiind gata, se trece fiecare cuib pe farfurie, cu ajutorul unei spatule late. Se trece un cutit in jurul cuibului de cartofi, se extrage cu grija cercul, se adauga sosul olandez si decorul din ceapa verde si lamaie. Se serveste pestele imediat. (poza 11)

Rulouri de stiuca in cuib de cartofi gratinati de la www.retetecalamama.ro

Urmariti retetecalamama.ro si pe Facebook!



Sursa foto: www.retetecalamama.ro


Tips:
Se poate prepara cu orice fel de fileu de peste.
Cat de mult ti-a placut aceasta reteta?
6.1
1013 voturi
4256 vizite
Galerie foto:
 


Poza 1
Poza 2
Poza 3
Poza 4
Poza 5
Poza 6
Poza 7
Poza 8
Poza 9
Poza 10
Poza 11
Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.
Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!