Gastronomie» Retete»Racituri» Caltabosi

Caltabosi

 

Se apropie sarbatorile si vrem sa va ajutam cu retete pentru preparatele traditionale de Craciun, carnati, racituri, caltabosi, lebar, sangerete..., ca sa nu tfiti luate prin surprindere si sa va puteti face lista cu cumparaturi din timp. Indiferent ce veti alege.
 
Specific :
Timp de preparare :
Status :
Numar portii :
Evenimente:
craciun

Ingrediente:
ceapa alba300 gmaruntaie porc (ficat, rinichi, inima, plamani)1500 gorez100 gmate porcdafinpipersare
Preparare:
se pun la fiert ficatul, inima , rinichii, plamanul, iar carnea se pune la fiert separat;

Se taie ceapa marunt, se caleste in putina untura sau slanina;

Orezul spalat se pune la fiert pana se umfla putin, dupa care se clateste cu apa rece;

Carnea si organele, dupa ce au fiert se dau prin masina de tocat, se adauga in tocatura orezul, ceapa calita si condimente dupa gust;

Se amesteca bine tocatura si se umplu cu ea matele groase;

La umplerea matelor se foloseste o palnie speciala atasata la masina de tocat, umplerea se face fara a se indesa, legandu-se matul din loc in loc, la cca 20-30 cm;

Caltabosii fierti se scot intr-un vas cu apa rece, dupa racire se scot pe o planseta la zvantat. Se servesc reci ca aperitive sau se pot servi ca atare sau prajiti in untura, calzi, cu hrean sau cu mustar.

Incearca si alte retete de caltabosi:

Caltabosi calzi cu sos


Tips:
In timpul fierberii caltabosii se inteapa cu un ac gros, mai ales in locurile umflate; Caltabosii sunt gata in momentul in care la intepare din ei iese o zeama albicioasa; Cine doreste, poate sa lase caltabosii cateva ore la fum rece.
Cat de mult ti-a placut aceasta reteta?
4.3
10192 voturi
27976 vizite

Comentarii

adauga comentariu


Nu exista comentarii.
Adauga tu primul comentariu!

Comenteaza si tu:



Pentru a putea comenta acesta reteta trebuie sa fii autentificat(a).


Cele mai noi retete...
Tarta cu vinete
Tarta cu vinete Tarta cu vinete pe care v-o propunem astazi se poate face cu vinete si rosii pro...
Tarta cu praz si branza Brie
Tarta cu praz si branza Brie Tarta cu praz este un deliciu atat ca aperitiv cat si ca masa in sine. O poti se...
Tarta cu dovlecei si branza de capra
Tarta cu dovlecei si branza de ca... O tarta foarte simplu de preparat, minunata la gust si ideala de consumat atat c...
Tarta cu branza si masline
Tarta cu branza si masline Tarta cu branza si masline este o idee excelenta pentru o cina. O poti prepara f...
Tarta rustica cu ardei
Tarta rustica cu ardei Te-ai plictisit de vesnicele combinatii de pizza? Incearca aceasta tarta rustica...
Tarta Caprese
Tarta Caprese Tarta Caprese este pur si simplu savoarea Italiei surprinsa intr-o tarta: spaghe...
Caponata siciliana
Caponata siciliana Caponata siciliana este un preparat specific pentru bucataria sudica italiana. ...
Paste cu vinete
Paste cu vinete Pastele cu vinete sunt delicioase si gata in 20 de minute. Profita de prospetime...
Supa de vinete
Supa de vinete Vinetele au un gust atat de bun incat cu greu te vei putea opri din mancat. Acea...
Salata turceasca de vinete
Salata turceasca de vinete Reteta de salata de vinete cu iaurt, sau Patlican Salatasi, este considerata o ...
Cele mai noi sfaturi ...
Cafea turceasca autentica in timp record!
Cafea turceasca autentica in timp... Cafeaua reprezinta pentru multi dintre noi prietenul cel mai bun al diminetii, c...
Noul Haagen-Dazs Secret Sensation Tiramisu
Noul Haagen-Dazs Secret Sensation... Inimi bogate de sos de cafea & bucati de piscoturi ascunse prin catifelata inghe...
Das Kaskaval, primul cascaval Muller
Das Kaskaval, primul cascaval Mul... Das Kaskaval, primul cascaval Muller 15, 30 sau 60 de zile de maturare pentru un...
Programul pentru un abdomen plat in pasi de Samba
Programul pentru un abdomen plat ... Cerealele Nestle Fitness te pregatesc pentru a fi in cea mai buna forma vara ace...
Muller, lactate in ambalaje noi!
Muller, lactate in ambalaje noi! Muller lanseaza,incepand cu luna mai, o noua identitate vizuala pentru categoria...
Cappy Pulpy cu bucati de fructe!
Cappy Pulpy cu bucati de fructe! Sistemul Coca-Cola Romania a introdus pe piata o noua generatie de bauturi racor...
Napolact te racoreste - Sana cu capsuni si coacaze
Napolact te racoreste - Sana cu c... Si vara aceasta, Napolact te racoreste cu binecunoscuta de acum Sana cu fructe, ...
Iaurtul natural Cedra de la Napolact
Iaurtul natural Cedra de la Napol... In luna mai, Napolact readuce in casele romanilor iaurtul natural Cedra intr-un ...
Experinta culinara belgiana la Crowne Plaza
Experinta culinara belgiana la Cr... Crowne Plaza Bucuresti celebreaza relatiile dintre Romania si Belgia si organize...
NESTEA floare de cires, noul gust al primaverii
NESTEA floare de cires, noul gust... NESTEA, liderul pe piata bauturilor racoritoare necarbogazoase cu extract de cea...

Newsletter Gastronomie Ele.ro Transforma-te intr-un adevarat Chef si pregateste delicii pentru toata familia! Primesti saptamanal pe email o mini carte de bucate care sa te ajute in bucatarie!
 

vezi toate newsletterele

Gaseste retete dupa Kcal

Controleaza caloriile zilnice prin alegerea retetei potrivite!

Alege care este greutatea ta ideala!
Afla care este greutatea ta ideala, indicele de masa corporala, cat si necesarul zilnic de calorii pentru a slabi, a te ingrasa sau a te mentine.
Calculator IBM
Cauta retete

Doresti sa afli ce retete poti gati cu alimentele din frigiderul tau?

 

vezi lista ingrediente

Timp de preparare
Nu ai timp de pierdut in bucatarie?
Alege o reteta rapida. Iar daca timpul pentru gatit este suficient, incearca o reteta laborioasa.
Alege dieta potrivita pentru tine!
Iti poti crea propria ta dieta echilibrata cunoscand numarul de calorii pe care il are fiecare aliment consumat de tine.
Calculator Nutritional
Lista cumparaturi
Ai 2 liste de cumparaturi.
Vezi lista ta de cumparaturi!
Numar de portii
Pregatesti o cina in familie sau te-ai gandit sa-ti inviti prietenii la masa pentru?
Indiferent de alegere, poti ajusta cantitatile de alimente, dupa dorinta!
Status retete
Vrei sa prepari o reteta inedita sau testata pentru cei dragi? Orice ai alege, avem retete pe toate gusturile.