Sarmale in foi de varza

Desi suntem inca in postul Craciunului, mosul a venit la noi mai repede cu cateva retete cadou, pe care vrem sa vi le impartasim. Aveti multe cumparaturi de facut si vrem sa va ajutam sa puneti pe lista din timp ingredientele pentru preparatele traditionale de Craciun, precum aceste sarmale in foi
 
Specific :
Timp de preparare :
Status :
Numar portii :
Adauga in cartea de bucate
Recomandata pentru Evenimente:
craciun, nunta
 
Ingrediente:
bulion2 linguricarne de vita300 gorez100 gcostita porc200 gulei de floarea-soarelui100 mlpulpa porc300 gvarza murata2 capatanipiper boabecimbrudafin
 
Preparare:
Se da carnea prin masina de tocat (sita mijlocie), se amesteca cu orezul spalat cu apa rece, cu sare, piper, cimbru;

Separat, se aleg foile de varza (fara rupturi), se spala si se taie in bucati potrivite;

Separat se toaca subtire, frunzele de varza ramase;

Din compozitia de carne pregatita se fac sarmalele. Se ia foaia de varza, in mijlocul ei se pune putin din compozitia de carne (de marimea unei nuci), se impacheteaza in forma de sul, iar capetele sulului se introduc cu degetul inauntru, obtinindu-se forma de sarma;

Se pune pe fundul unei cratite ulei, o parte din varza tocata si o parte din costita taiata feliute;

Peste ele se pun pe margine, de jur imprejur sarmalele, intre straturi se pun feliute de costita, frunze de cimbru si boabe de piper, iar pe deasupra un strat de varza tocata si feliute de costita;

Pe deasupra se pune restul de piper, cimbru, foile de dafin si se acopera cu apa amestecata cu bulion;

Se lasa la fiert la foc mai intai mare pana fierbe apa si apoi mic, sub capac pana fierbe orezul cca 1 ora, apa scazand la jumatate;

Se pune apoi la cuptor, la foc potrivit, pana scade apa si se rumenesc sarmalele cam inca 30-60 minute. Daca sarmalele nu au fiert, se mai adauga apa fierbinte.

Incearca si alte retete de sarmale in afara de traditionalele sarmale in foi de varza:

Sarmalute in foi de vita

Sarmale moldovenesti


Tips:
Pentru invelitul sarmalelor este buna numai varza cu foi subtiri; Sarmalele mici se fac numai din varful frunzelor foarte subtiri, fara nervuri groase; Varza prea acra sau prea sarata se spala inainte in 2-3 ape caldute; Se servesc calde cu smantana si eventual cu mamaliguta calda; Aceste sarmalele din foi de varza murata sint mai bune preparate si fierte din ajun.
Cat de mult ti-a placut aceasta reteta?
3.7
10208 voturi
97185 vizite
Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.
Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!