Friptura de miel cu rodie si nuci

Vrei sa pregatesti ceva inedit pentru masa de Paste? Iata o reteta de friptura de miel cu rodie si nuci, incredibil de gustoasa. Este foarte usor de preparat, nu necesita mult timp si in mod sigur va fi preparatul-vedeta.
 
Specific :
Timp de preparare :
Status :
Numar portii :
Adauga in cartea de bucate
Recomandata pentru Evenimente:
paste
 
Ingrediente:
carne de miel750 gfaina2 lingurisarepiperulei de maslineceapa rosie1 bucatatelina4 fireusturoi uscat4 cateiscortisoara1 batonnuci100 gdafin2 frunzerodie6 bucatipatrunjel verde1 legatura
 
Preparare:
Carnea de miel se spala si se taie cubulete, dupa care se presara sare, faina si piper negru macinat. Se amesteca cu grija, pentru ca bucatile de carne sa fie bine condimentate.

Uleiul de masline se pune la incins intr-o tigaie, iar cand acesta incepe sa fiarba se adauga bucatile de carne de miel. Se acopera cu un capac si se lasa la fiert pana se rumenesc. Se pot praji in mai multe serii, in functie de marimea tigaii. Dupa ce s-au rumenit toate bucatile de carne de miel, se pun din nou in tigaie, dupa care se adauga ceapa tocata, patrunjelul, usturoiul, scortisoara, nucile decojite, tulopinile de telina, tocate, si frunzele de dafin. Se tin la foc circa 5 minute, amestecand continuu, pentru a ne asigura ca nu se prinde nimic de fundul tigaii.

Rodiile se taie pe din doua si se inlatura semintele, dupa care se storc (la fel cum ai face in cazul unor portocale sau lamai), obtinand astfel circa. 500 ml suc de rodii. Sucul obtinut se toarna peste carnea de miel si se completeaza cu putina apa. Se tine in continuare la foc potrivit, timp de o ora, si se amesteca constant. Se mai adauga apa daca este cazul.

Dupa ce se opreste focul se inlatura batonul de scortisoara si frunzele de dafin. Se adauga patrunjel tocat si samburii ramasi de la rodii.

Carnea de miel se poate servi simpla sau cu garnitura de orez.

Pofta buna!

***Reteta inspirata dupa Jamie Oliver.
Foto: jamieoliver.com


Cat de mult ti-a placut aceasta reteta?
6.2
107 voturi
4243 vizite
Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.
Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!