Mille feuille cu capsune

Un desert frantuzesc care imbina finetea cremei de vanilie cu foietajul crocant. Mille feuille cu capsune este un desert innebunitor atat ca aspect cat si ca gust! Se prepara usor si daca il combini si cu fructe de sezon e senzational!
 
Specific :
Timp de preparare :
Status :
Numar portii :
Adauga in cartea de bucate
Recomandata pentru Evenimente:
zile de nastere, cina romantica, dragobete, onomastica
 
Ingrediente:
zahar tos100 gou1 bucatacapsune600 gzahar pudra200 gfoietaj400 gfrisca lichida250 mlbusuioccoaja rasa de lamaieciocolata alba70 gesenta de vanilie1 fiolalichior de vanilie30 ml
 
 
Preparare:
- Se aseaza hartie de copt intr-o tava unsa cu putin unt topit sau cu spray de gatit si se incalzeste cuptorul la 160 C.

- Se lasa foietajul sa se dezghete apoi se ruleaza usor, pe o suprafata presarata cu faina, pana devine mai lata cu un sfert decat era initial, apoi se taie marginile pentru a forma un dreptunghi si se imparte aluatul in 3 bucati egale.

- Se aseaza in tava pregatita una dintre bucatile de aluat, sau chiar doua bucati, daca este suficient loc in tava, se unge aluatul cu ou, apoi se presara un sfert din zaharul tos si se coace in jur de 20 de minute, pana cand aluatul devine auriu.

- Se procedeaza la fel si pentru celelalte doua foi ramase (sau una), iar dupa coacere se lasa foile coapte sa se raceasca complet timp de o ora.

- Se spala bine capsunele, se taie in sferturi si se lasa sa se scurga pe un servet de bucatarie.

- Frisca racita se amesteca cu zaharul pudra si semintele de vanilie sau fiola de esenta, se bate cu mixerul la viteza maxima pana se intareste.

- Se adaga capsunele, lichiorul, busuiocul tocat foarte fin si coaja de lamaie, ametecand foarte usor pentru a nu se zdrobi fructele.

- Se aseaza prima foaie de foietaj, cu partea unsa cu ou in sus, se acopera cu jumatate din cantitatea de crema si se netezeste cu un cutit cu lama lata, se aranjeaza deasupra cealalta foaie ca si prima, se preseaza usor cu palma pentru a elimina golurile de aer din crema, apoi se intinde restul de crema si se presara deasupra fulgii de ciocolata rasa, cu ultima foaie cu partea unsa peste crema, deasupra.


Tips:
Se mai tine la rece 1 ora, dupa preparare.
Cat de mult ti-a placut aceasta reteta?
6.4
1024 voturi
10631 vizite
Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.
Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!