Briose `flori de cires`

Briosele sunt preferatele tuturor, indiferent ca sunt simple, cu ciocolata sau cu fructe, reusesc sa ne indulceasca mereu. Si ce poate fi mai bun decat niste briose cu cirese? Iata ce reteta iti propunem pentru ziua de azi!
 
Specific :
Timp de preparare :
Status :
Numar portii :
Adauga in cartea de bucate
Recomandata pentru Evenimente:
botez, zile de nastere, cina romantica, Single, ziua copilului, onomastica
 
Ingrediente:
cirese400 gou3 bucatizeama de lamaieunt130 gzahar tos1 linguritazahar vanilat1 pliczahar180 gsare1 prafdrojdie1 cubfaina500 giaurt220 gbudinca1 plic
 
Preparare:
Ciresele se dau la blender iar “nectarul” obtinut se pune pe foc, cu zaharul. Praful de budinca se omogenizeaza cu 3-4 linguri de apa rece si se adauga in amestecul clocotit; se amesteca continuu pana ce se face un jeleu gros, care se lasa deoparte, la racit (metionez ca se poate utiliza orice jeleu de fructe, marmelada sau gem mai consistent).

Drojdia se freaca cu 2-3 lingurite de zahar pana se lichefiaza, se adauga iaurtul amestecand continuu, apoi galbenusurile frecate cu restul de zahar (inclusiv zaharul vanilat) si sarea.

Faina se pune intr-un bol incapator, si se incepe framantarea, adaugand cate putin din amestecul de iaurt, drojdie si galbenus.

Dupa incorporarea completa, se adauga untul topit (nu fierbinte!) si se continua framantarea pana la obtinerea unui aluat neted care face basici, care se lasa in repaus pana ce isi dubleaza volumul.

Aluatul se aseaza pe planul de lucru uns cu ulei (poza 1).

Se intinde aluatul intr-o foaie dreptunghiulara (poza 2).

Se unge aluatul cu cele 50 de grame de unt moale pe toata suprafata, apoi pe foaia de aluat se repartizeaza omogen jeleul de cirese caldut (poza 3).

Daca folositi gem sau nutella la fel, ungeti aluatul cu unt apoi cu gemul sau crema de ciocolata.

Foaia se ruleaza incepand cu latura mai scurta a dreptunghiului (poza 4).

Se unge bine suprafata de lucru cu ulei si se intinde aluatul din nou (poza 5).

Se ruleaza din nou, la fel, incepand cu latura mai scurta a dreptunghiului (poza 6).

Cu ajutorul mainilor unse cu ulei, se modeleaza ruloul, alungindu-l (ca sa se obtina o sectiune mai mica). Cu foarfeca, se taie felii de 1,5 cm grosime din ruloul format (poza 7).

Tot cu foarfeca se cresteaza circumferinta discului obtinut in cateva locuri, creand "petale" (poza 8).

Se aseaza in formele de briose si la mijlocul fiecareia se pune o jumatate de cireasa (poza 9).

In acest moment, se aprinde cuptorul si se fixeaza la 180 de grade. Formele cu briosele se pun pe o tava incapatoare si se lasa sa creasca aluatul pana se incinge cuptorul (poza 10).

Se pune in fiecare forma cate o bucatica mica de unt (poza 11).

Se presara cu zaharul tos (poza 12).

Se dau la cuptorul deja incins la 180 de grade Celsius timp de 30 de minute.

Formele sunt minunate, briosele ies foarte usor din ele.

Pentru glazura, zaharul pudra se amesteca cu atata zeama de lamaie, adaugata cate putin, pana cand se formeaza o crema de consistenta smantanii. Briosele fierbinti se glazureaza.

Reteta oferita de: www.retetecalamama.ro

Credit foto:www.retetecalamama.ro

Urmariti retetecalamama.ro si pe Facebook!



Cat de mult ti-a placut aceasta reteta?
5.9
1026 voturi
5074 vizite
Galerie foto:
 


Poza 1
Poza 2
Poza 3
Poza 4
Poza 5
Poza 6
Poza 7
Poza 8
Poza 9
Poza 10
Poza 11
Poza 12
Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.
Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!