Gastronomie» Retete»Desert»Prajituri» Baclava

Baclava

 

Baclava se poate prepara si acasa, rapid si usor. Pentru a prepara o baclava reusita nu ai nevoie de mult talent culinar. Unii spun despre baclava ca este o prajitura excesiv de dulce, altii spun ca o portie de baclava contine mult prea multa nuca insa putini sunt cei care o refuza.
 
Calorii :
Specific :
Timp de preparare :
Status :
Numar portii :
Evenimente:
revelion, zile de nastere, post, cina romantica
Diete:
Retete de post

Ingrediente:
esenta rom200 mlapa plata200 mlscortisoara2 linguritecocos10 linguritezahar250 gfoi placinta350 gmiez nuca300 gmiere150 g
Preparare:
Se macina nucile in masina de tocat;

Se impart foile in trei parti. Pentru o baclava bine legata, este preferabil ca cea de-a doua parte de foi sa fie mai mica, ea fiind cea care intra la mijloc;

Se amesteca nucile cu scortisoara;

Amestecul de nuci si scortisoara se imparte in doua farfurii diferite;

Se ia prima treime de foi si se aseaza in tava ungand fiecare foaie dupa ce a fost pusa in tava si punand peste ea urmatoarea foaie;

Se pune o jumatate din amestecul de nuci si scortisoara peste foi;

Se ia acum a doua treime de foi si se aseaza peste nuci, repetand procedeul anterior. Se pune foaie de foaie, adaugand peste margarina;

Peste a doua transa de foi se adauga a doua jumatate de nuci si apoi se pune cea de-a treia treime de foi unse in acelasi mod ca si celelalte;

Se pune tava cu foi timp de 40 minute la frigider;

Cat timp tava sta la frigider, se incalzeste bine cuptorul;

Se scoate tava de la frigider dupa terminarea celor 40 minute si se imparte prajitura prin taieturi orizontale si verticale in portii patrate egale;

Dupa portionare, se pune tava la cuptor si se tine pentru 30 minute;

Se verifica daca s-a rumenit si se scoate dupa ce s-a rumenit;

In acest timp, se fierb la foc mic apa si zaharul;

Dupa ce au dat in clocot apa si zaharul se micsoreaza focul, se adauga mierea si se lasa sa dea din nou in clocot;

Se stinge apoi focul si se adauga esenta de rom;

Atunci cand baclava este gata se scoate de la cuptor si se toarna siropul preparat din miere, zahar si apa peste ea, in mod uniform;

Se pastreaza putin sirop pentru atunci cand se serveste;

Se lasa sa se raceasca si cand a ajuns la temperatura camerei se pune la frigider;

Se serveste rece, punand peste fiecare bucata de baclava putin sirop;

Este preferabil ca peste fiecare portie de baclava sa se toarne putin praf de cocos.


Cat de mult ti-a placut aceasta reteta?
1.7
101876 voturi
108803 vizite

 
Cele mai noi retete...
Sarmalute in foi de varza
Sarmalute in foi de varza Nicio masa de Craciun nu este completa fara sarmale. Fie ca sunt in foi de vita ...
Pastrama din carne de porc
Pastrama din carne de porc Trebuie sa incercati aceasta reteta de pastrama. Este foarte buna, frageda si ar...
Fursecuri pentru Craciun
Fursecuri pentru Craciun Umple casa cu aroma sarbatorilor si prepara aceste fursecuri pentru Craciun. Sun...
Fursecuri cu unt si cocos
Fursecuri cu unt si cocos Fursecurile cu unt si cocos sunt fragede, cu gust subtil de cocos, si efectiv ti...
Ciuperci in sos tomat
Ciuperci in sos tomat Fiindca suntem in postul Craciunului iar ciupercile sunt adorate de multa lume, ...
Supa crema de linte rosie
Supa crema de linte rosie O supa hranitoare, gustoasa si foarte apreciata mai ales in post, supa crema de ...
Trufe raw vegan
Trufe raw vegan Un desert raw vegan exceptional, aceste trufe sunt delicioase alaturi de o cana ...
Mere umplute, aromate
Mere umplute, aromate O reteta minunata pentru zilele reci, merele umplute, aromate cu scortisoara si ...
Bundt cake
Bundt cake Bundt cake este un chec pufos, aromat, copt intr-o forma specifica, de obicei ci...
Prajitura cu prune si iaurt
Prajitura cu prune si iaurt Ador prajiturile cremoase, cu fructe, mi se par a fi desertul ideal asa ca le fa...
Cele mai noi sfaturi ...
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noie... Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. Th...
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru ... A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia...
Reinert premiaza gusturile fine!
Reinert premiaza gusturile fine! Cumpara Reinert Felii Fine, inscrie codurile castigatoare si intra in cursa pent...
Dr. Oetker lanseaza Cuore Pudding
Dr. Oetker lanseaza Cuore Puddin... Dr. Oetker isi extinde segmentul de deserturi speciale prin lansarea Cuore Puddi...
Cafea turceasca autentica in timp record!
Cafea turceasca autentica in timp... Cafeaua reprezinta pentru multi dintre noi prietenul cel mai bun al diminetii, c...
Noul Haagen-Dazs Secret Sensation Tiramisu
Noul Haagen-Dazs Secret Sensation... Inimi bogate de sos de cafea & bucati de piscoturi ascunse prin catifelata inghe...
Das Kaskaval, primul cascaval Muller
Das Kaskaval, primul cascaval Mul... Das Kaskaval, primul cascaval Muller 15, 30 sau 60 de zile de maturare pentru un...
Programul pentru un abdomen plat in pasi de Samba
Programul pentru un abdomen plat ... Cerealele Nestle Fitness te pregatesc pentru a fi in cea mai buna forma vara ace...
Muller, lactate in ambalaje noi!
Muller, lactate in ambalaje noi! Muller lanseaza,incepand cu luna mai, o noua identitate vizuala pentru categoria...
Cappy Pulpy cu bucati de fructe!
Cappy Pulpy cu bucati de fructe! Sistemul Coca-Cola Romania a introdus pe piata o noua generatie de bauturi racor...

Newsletter Gastronomie Ele.ro Transforma-te intr-un adevarat Chef si pregateste delicii pentru toata familia! Primesti saptamanal pe email o mini carte de bucate care sa te ajute in bucatarie!
 

vezi toate newsletterele
De vorba cu plasticianul - Dr. Cristian Nitescu

Ai nelamuriri sau vrei sa afli mai multe detalii legate de o anumita interventie estetica? Dr. Cristian Nitescu, medic primar in chirurgie ...

06 Dec 2014 by Mihaelacatana

Cicatrici in zona faciala

02 Dec 2014 by ericcelmic

pilozitate si barbie dubla

26 Nov 2014 by crismonica

Deformare operatie de rinoplastie

Gaseste retete dupa Kcal

Controleaza caloriile zilnice prin alegerea retetei potrivite!

Alege care este greutatea ta ideala!
Afla care este greutatea ta ideala, indicele de masa corporala, cat si necesarul zilnic de calorii pentru a slabi, a te ingrasa sau a te mentine.
Calculator IBM
Cauta retete

Doresti sa afli ce retete poti gati cu alimentele din frigiderul tau?

 

vezi lista ingrediente

Timp de preparare
Nu ai timp de pierdut in bucatarie?
Alege o reteta rapida. Iar daca timpul pentru gatit este suficient, incearca o reteta laborioasa.
Alege dieta potrivita pentru tine!
Iti poti crea propria ta dieta echilibrata cunoscand numarul de calorii pe care il are fiecare aliment consumat de tine.
Calculator Nutritional
Numar de portii
Pregatesti o cina in familie sau te-ai gandit sa-ti inviti prietenii la masa pentru?
Indiferent de alegere, poti ajusta cantitatile de alimente, dupa dorinta!
Status retete
Vrei sa prepari o reteta inedita sau testata pentru cei dragi? Orice ai alege, avem retete pe toate gusturile.