Gastronomie» Retete»Desert»Prajituri» Baclava

Baclava

 

Baclava se poate prepara si acasa, rapid si usor. Pentru a prepara o baclava reusita nu ai nevoie de mult talent culinar. Unii spun despre baclava ca este o prajitura excesiv de dulce, altii spun ca o portie de baclava contine mult prea multa nuca insa putini sunt cei care o refuza.
 
Calorii :
Specific :
Timp de preparare :
Status :
Numar portii :
Evenimente:
post, cina romantica, revelion, zile de nastere
Diete:
Retete de post

Ingrediente:
esenta rom200 mlapa plata200 mlscortisoara2 linguritecocos10 linguritezahar250 gfoi placinta350 gmiez nuca300 gmiere150 g
Preparare:
Se macina nucile in masina de tocat;

Se impart foile in trei parti. Pentru o baclava bine legata, este preferabil ca cea de-a doua parte de foi sa fie mai mica, ea fiind cea care intra la mijloc;

Se amesteca nucile cu scortisoara;

Amestecul de nuci si scortisoara se imparte in doua farfurii diferite;

Se ia prima treime de foi si se aseaza in tava ungand fiecare foaie dupa ce a fost pusa in tava si punand peste ea urmatoarea foaie;

Se pune o jumatate din amestecul de nuci si scortisoara peste foi;

Se ia acum a doua treime de foi si se aseaza peste nuci, repetand procedeul anterior. Se pune foaie de foaie, adaugand peste margarina;

Peste a doua transa de foi se adauga a doua jumatate de nuci si apoi se pune cea de-a treia treime de foi unse in acelasi mod ca si celelalte;

Se pune tava cu foi timp de 40 minute la frigider;

Cat timp tava sta la frigider, se incalzeste bine cuptorul;

Se scoate tava de la frigider dupa terminarea celor 40 minute si se imparte prajitura prin taieturi orizontale si verticale in portii patrate egale;

Dupa portionare, se pune tava la cuptor si se tine pentru 30 minute;

Se verifica daca s-a rumenit si se scoate dupa ce s-a rumenit;

In acest timp, se fierb la foc mic apa si zaharul;

Dupa ce au dat in clocot apa si zaharul se micsoreaza focul, se adauga mierea si se lasa sa dea din nou in clocot;

Se stinge apoi focul si se adauga esenta de rom;

Atunci cand baclava este gata se scoate de la cuptor si se toarna siropul preparat din miere, zahar si apa peste ea, in mod uniform;

Se pastreaza putin sirop pentru atunci cand se serveste;

Se lasa sa se raceasca si cand a ajuns la temperatura camerei se pune la frigider;

Se serveste rece, punand peste fiecare bucata de baclava putin sirop;

Este preferabil ca peste fiecare portie de baclava sa se toarne putin praf de cocos.


Cat de mult ti-a placut aceasta reteta?
1.7
101863 voturi
107627 vizite

Comentarii

adauga comentariu


Nu exista comentarii.
Adauga tu primul comentariu!

Comenteaza si tu:



Pentru a putea comenta acesta reteta trebuie sa fii autentificat(a).


Cele mai noi retete...
Ajvar
Ajvar Ajvar este un preparat sarbo-croat foarte asemanator cu zacusca noastra. Este fo...
Pizza cu vinete
Pizza cu vinete Un preparat usor de pregatit si deosebit de gustos, pizza cu vinete este o manca...
Mousse cu ciocolata si branza
Mousse cu ciocolata si branza Un desert rapid si delicios dar mai ales, care nu ingrasa. Branza de vaca este d...
Parfait de iaurt si fructe de padure
Parfait de iaurt si fructe de pad... Daca te-ai hotarat sa duci o viata sanatoasa si sa renunti la zahar, alege acest...
Mic dejun sanatos cu iaurt, grau, goji si pin
Mic dejun sanatos cu iaurt, grau,... Intr-o era a poluarii, a fast-food-ului si a mancarurilor nesanatoase, din ce in...
Budinca greceasca de orez
Budinca greceasca de orez O reteta greceasca clasica de budinca de orez, ideala pentru a fi servita in ace...
Prajitura cu banane si iaurt
Prajitura cu banane si iaurt Aceasta prajitura este atat de usor de preparat, incat nici nu vei sta pe gandur...
Budinca dietetica de ciocolata, fara ciocolata
Budinca dietetica de ciocolata, f... Daca esti la dieta sau pur si simplu iti doresti sa ai o alimentatie sanatoasa, ...
Tort cheesecake cu lamaie
Tort cheesecake cu lamaie Acest tort cheesecake cu lamaie este atat de simplu de preparat insa atat de gu...
Tort rapid de mere
Tort rapid de mere Cand ai pofta de un desert rapid si racoritor, pregateste acest tort rapid cu me...
Cele mai noi sfaturi ...
Cafea turceasca autentica in timp record!
Cafea turceasca autentica in timp... Cafeaua reprezinta pentru multi dintre noi prietenul cel mai bun al diminetii, c...
Noul Haagen-Dazs Secret Sensation Tiramisu
Noul Haagen-Dazs Secret Sensation... Inimi bogate de sos de cafea & bucati de piscoturi ascunse prin catifelata inghe...
Das Kaskaval, primul cascaval Muller
Das Kaskaval, primul cascaval Mul... Das Kaskaval, primul cascaval Muller 15, 30 sau 60 de zile de maturare pentru un...
Programul pentru un abdomen plat in pasi de Samba
Programul pentru un abdomen plat ... Cerealele Nestle Fitness te pregatesc pentru a fi in cea mai buna forma vara ace...
Muller, lactate in ambalaje noi!
Muller, lactate in ambalaje noi! Muller lanseaza,incepand cu luna mai, o noua identitate vizuala pentru categoria...
Cappy Pulpy cu bucati de fructe!
Cappy Pulpy cu bucati de fructe! Sistemul Coca-Cola Romania a introdus pe piata o noua generatie de bauturi racor...
Napolact te racoreste - Sana cu capsuni si coacaze
Napolact te racoreste - Sana cu c... Si vara aceasta, Napolact te racoreste cu binecunoscuta de acum Sana cu fructe, ...
Iaurtul natural Cedra de la Napolact
Iaurtul natural Cedra de la Napol... In luna mai, Napolact readuce in casele romanilor iaurtul natural Cedra intr-un ...
Experinta culinara belgiana la Crowne Plaza
Experinta culinara belgiana la Cr... Crowne Plaza Bucuresti celebreaza relatiile dintre Romania si Belgia si organize...
NESTEA floare de cires, noul gust al primaverii
NESTEA floare de cires, noul gust... NESTEA, liderul pe piata bauturilor racoritoare necarbogazoase cu extract de cea...

Newsletter Gastronomie Ele.ro Transforma-te intr-un adevarat Chef si pregateste delicii pentru toata familia! Primesti saptamanal pe email o mini carte de bucate care sa te ajute in bucatarie!
 

vezi toate newsletterele

Gaseste retete dupa Kcal

Controleaza caloriile zilnice prin alegerea retetei potrivite!

Alege care este greutatea ta ideala!
Afla care este greutatea ta ideala, indicele de masa corporala, cat si necesarul zilnic de calorii pentru a slabi, a te ingrasa sau a te mentine.
Calculator IBM
Cauta retete

Doresti sa afli ce retete poti gati cu alimentele din frigiderul tau?

 

vezi lista ingrediente

Timp de preparare
Nu ai timp de pierdut in bucatarie?
Alege o reteta rapida. Iar daca timpul pentru gatit este suficient, incearca o reteta laborioasa.
Alege dieta potrivita pentru tine!
Iti poti crea propria ta dieta echilibrata cunoscand numarul de calorii pe care il are fiecare aliment consumat de tine.
Calculator Nutritional
Lista cumparaturi
Ai 0 liste de cumparaturi.
Vezi lista ta de cumparaturi!
Numar de portii
Pregatesti o cina in familie sau te-ai gandit sa-ti inviti prietenii la masa pentru?
Indiferent de alegere, poti ajusta cantitatile de alimente, dupa dorinta!
Status retete
Vrei sa prepari o reteta inedita sau testata pentru cei dragi? Orice ai alege, avem retete pe toate gusturile.