Gastronomie» Retete»Desert»Prajituri» Baclava

Baclava

Baclava se poate prepara si acasa, rapid si usor. Pentru a prepara o baclava reusita nu ai nevoie de mult talent culinar. Unii spun despre baclava ca este o prajitura excesiv de dulce, altii spun ca o portie de baclava contine mult prea multa nuca insa putini sunt cei care o refuza.
 
Calorii :
Specific :
Timp de preparare :
Status :
Numar portii :
Adauga in cartea de bucate
Evenimente:
zile de nastere, revelion, cina romantica, post
Diete:
Retete de post

Ingrediente:
esenta rom200 mlapa plata200 mlscortisoara2 linguritecocos10 linguritezahar250 gfoi placinta350 gmiez nuca300 gmiere150 g
Preparare:
Se macina nucile in masina de tocat;

Se impart foile in trei parti. Pentru o baclava bine legata, este preferabil ca cea de-a doua parte de foi sa fie mai mica, ea fiind cea care intra la mijloc;

Se amesteca nucile cu scortisoara;

Amestecul de nuci si scortisoara se imparte in doua farfurii diferite;

Se ia prima treime de foi si se aseaza in tava ungand fiecare foaie dupa ce a fost pusa in tava si punand peste ea urmatoarea foaie;

Se pune o jumatate din amestecul de nuci si scortisoara peste foi;

Se ia acum a doua treime de foi si se aseaza peste nuci, repetand procedeul anterior. Se pune foaie de foaie, adaugand peste margarina;

Peste a doua transa de foi se adauga a doua jumatate de nuci si apoi se pune cea de-a treia treime de foi unse in acelasi mod ca si celelalte;

Se pune tava cu foi timp de 40 minute la frigider;

Cat timp tava sta la frigider, se incalzeste bine cuptorul;

Se scoate tava de la frigider dupa terminarea celor 40 minute si se imparte prajitura prin taieturi orizontale si verticale in portii patrate egale;

Dupa portionare, se pune tava la cuptor si se tine pentru 30 minute;

Se verifica daca s-a rumenit si se scoate dupa ce s-a rumenit;

In acest timp, se fierb la foc mic apa si zaharul;

Dupa ce au dat in clocot apa si zaharul se micsoreaza focul, se adauga mierea si se lasa sa dea din nou in clocot;

Se stinge apoi focul si se adauga esenta de rom;

Atunci cand baclava este gata se scoate de la cuptor si se toarna siropul preparat din miere, zahar si apa peste ea, in mod uniform;

Se pastreaza putin sirop pentru atunci cand se serveste;

Se lasa sa se raceasca si cand a ajuns la temperatura camerei se pune la frigider;

Se serveste rece, punand peste fiecare bucata de baclava putin sirop;

Este preferabil ca peste fiecare portie de baclava sa se toarne putin praf de cocos.


Cat de mult ti-a placut aceasta reteta?
1.7
101881 voturi
111637 vizite

 
Cele mai noi retete...
Inghetata dietetica
Inghetata dietetica Inghetata nu trebuie sa iti lipseasca din frigider in sezonul estival. Aceasta t...
Pate din naut
Pate din naut Postul Adormirii Maicii Domnului incepe pe 2 august. Pregateste-te pentru acesta...
Humus din cartofi dulci
Humus din cartofi dulci Humusul este un aperitiv perfect pentru orice musafir. Este satios si are un gus...
Orez brun cu quinoa
Orez brun cu quinoa Semintele de quinoa sunt foarte sanatoase si pot fi folosite la prepararea difer...
Orez cu quinoa si sfecla
Orez cu quinoa si sfecla Iata o salata de orez cu quinoa si sfecla, ideala pentru orice moment al zilei s...
Pilaf de quinoa
Pilaf de quinoa Semintele de quinoa au numeroase beneficii asupra sanatatii, iar de aceea este r...
Suc de gulii si fructe de padure
Suc de gulii si fructe de padure Fructele de padure sunt cunoscute pentru proprietatile lor antioxidante, un moti...
Suc de ghimbir si piersici
Suc de ghimbir si piersici Iata o reteta de suc de gulii cu piersici, ideala pentru orice moment al zilei. ...
Suc de gulii si mere
Suc de gulii si mere Pentru ca ne aflam in plin sezon estival, astazi iti propunem o reteta racoritoa...
Suc de gulii si banane
Suc de gulii si banane Pentru ca ne aflam in plin sezon estival, astazi iti propunem o reteta racoritoa...
Cele mai noi sfaturi ...
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele manca... Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chi...
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noie... Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. Th...
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru ... A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia...
Reinert premiaza gusturile fine!
Reinert premiaza gusturile fine! Cumpara Reinert Felii Fine, inscrie codurile castigatoare si intra in cursa pent...
Dr. Oetker lanseaza Cuore Pudding
Dr. Oetker lanseaza Cuore Puddin... Dr. Oetker isi extinde segmentul de deserturi speciale prin lansarea Cuore Puddi...
Cafea turceasca autentica in timp record!
Cafea turceasca autentica in timp... Cafeaua reprezinta pentru multi dintre noi prietenul cel mai bun al diminetii, c...
Noul Haagen-Dazs Secret Sensation Tiramisu
Noul Haagen-Dazs Secret Sensation... Inimi bogate de sos de cafea & bucati de piscoturi ascunse prin catifelata inghe...
Das Kaskaval, primul cascaval Muller
Das Kaskaval, primul cascaval Mul... Das Kaskaval, primul cascaval Muller 15, 30 sau 60 de zile de maturare pentru un...
Programul pentru un abdomen plat in pasi de Samba
Programul pentru un abdomen plat ... Cerealele Nestle Fitness te pregatesc pentru a fi in cea mai buna forma vara ace...
Muller, lactate in ambalaje noi!
Muller, lactate in ambalaje noi! Muller lanseaza,incepand cu luna mai, o noua identitate vizuala pentru categoria...

Felicitari Ele.ro
  • Puterea dragostei

    Puterea dragostei

  • Viata ...

    Viata ...

  • Da sansa fiecarei zile ...

    Da sansa fiecarei zile ...

  • Intreaga lume ...

    Intreaga lume ...

  • Fericirea este calea

    Fericirea este calea

20 Mai 2007 by simona_const2005

Ce sandale se vor purta vara aceasta?

15 Nov 2011 by duntza

site ptr nunta

30 Iul 2015 by oanavanilie

Protectie solara

26 Iul 2015 by magazinudeceasuri

Magazinu' de Ceasuri
Horoscop Ele.ro

02 Aug 2015

Horoscop zilnic Leu

(23 Iul - 22 Aug)

Este o zi extrem de favorabila pentru persoanele care nu sunt implicate intr-o relatie. Ev...

Alege dieta potrivita pentru tine!
Iti poti crea propria ta dieta echilibrata cunoscand numarul de calorii pe care il are fiecare aliment consumat de tine.
Calculator Nutritional
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.Vezi mai multe detalii.