Gastronomie» Retete»Desert»Gogosi» Minciunele

Minciunele

Daca v-ati saturat de gogosi puteti sa incercati si reteta de minciunele. Banale aparent, aceste minciunele vor fi o adevarata surpriza dulce si crocanta, doar ca se vor termina prea repede. Aceste minciunele sau uscatele sunt un desert excelent de duminica dupa-amiaza langa cafea sau ceai, la o
 
Calorii :
Specific :
Timp de preparare :
Status :
Numar portii :
Adauga in cartea de bucate
Recomandata pentru Evenimente:
zile de nastere
Recomandata pentru Diete:
Regim copii 7-12 ani
 
Ingrediente:
unt30 grom3 lingurirom20 mlsmantana100 mlou2 bucatiou1 bucatafainasare1 praf
 
Preparare:
Se obtine un aluat ca de taietei, putin mai moale, care se poate intinde in foaie, cu usurinta. Astfel se amesteca toate ingredientele intr-un castron;

Apoi aluatul se framinta pe masa, ca si foaia de taitei, indoindu-l mereu sub podul palmei, de la margine inspre mijloc, ca sa se incorporeze cat mai mult aer;

Cand este gata se aduna aluatul ca o minge, se acopera cu un servet, ca sa nu se usuce deasupra si se lasa sa se odihneasca 10 minute, ca sa devina mai elastic si sa poata intinde mai usor;

Se intinde cu sucitorul, ca o foaie de taitei, cu grosimea unei muchii de cutit. Se taie apoi cu ruleta cumarginea ondulata in fasii de 3 cm latime si 12-15 cm lungime, taieturile dintre fasii se fac pe diagonala. Fiecarei fisii i se face cite o taietura la mijloc, cu lungimea de 3 cm, pe unde se scoate un capat, dand impresia unui nod;

Dupa ce s-au pregatit toate, minciunelele se prajesc in untdelemn. Intr-o cratita de 2 l se pune 1 l untdelemn si se lasa sa se infierbinte la foc mijlociu. La inceput, se pune o bucatica de aluat in grasime si daca aceasta se ridica , rumenita, inseamna ca se pot pune uscatelele. Se prajesc cate 2-3 minute pe ambele parti, pana cand se rumenesc putin. Se scot cu spumiera, scurse bine de grasime, se pudreaza imediat cu zahar pudra si vanilina si se servesc calde sau reci. Sunt foarte fragede si crocante.


Tips:
Aluatul de minciunele este gata atunci cand, daca se taie aluatul, se observa in interiorul lui basicute pline cu aer.
Cat de mult ti-a placut aceasta reteta?
3.3
10104 voturi
66283 vizite
Cele mai noi Retete
Dulceata de prune. Reteta super-rapida!
Dulceata de prune. Reteta super-rapida!
Dulceata de prune nu trebuie sa iti lipseasca din camara. Aceasta este delicioasa, are o aroma perfecta pentru clatite, dar si alte prajituri. Iata mai jos o reteta super-rapida de dulceata de prune, care te va incanta.
Dulceata de ananas!
Dulceata de ananas!
Dulceata de ananas este perfecta pentru invitatii speciali. Aceasta are o aroma inedita, dar foarte savuroasa. O prepari super rapid si este perfecta pentru sarbatorile de iarna, mai ales pentru cozonaci.
Dulceata de trandafiri!
Dulceata de trandafiri!
Dulceata de trandafiri este una speciala, pe care orice gospodina iscusita trebuie sa stie sa o prepare. Aceasta se pregateste foarte usor, iar tu ii vei da gata pe invitatii tai cu un desert atat de aromat si special.
Dulceata de ardei iuti!
Dulceata de ardei iuti!
Dulceata de ardei iuti este o adevarata delicatesa. Aceasta se serveste alaturi de alte mancaruri, precum friptura, si nu ca desert. Are o aroma deosebita si va da preparatelor tale un gust rafinat, foarte elegant.
Zacusa rapida si super-delicioasa!
Zacusa rapida si super-delicioasa!
Este momentul sa te pregatesti pentru iarna! Toamna isi intra deja in drepturi, iar camara ta abia asteapta sa fie umpluta. Zacusca nu trebuie sa lipseasca de pe mesele gospodinelor desavarsite, asa ca venim in ajutorul tau cu reteta rapida si super-delicioasa.
Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p
Reinert premiaza gusturile fine!
Reinert premiaza gusturile fine!
Cumpara Reinert Felii Fine, inscrie codurile castigatoare si intra in cursa pentru marele premiu de 10.000 de RON si alte multe de premii.Reinert Romania, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata locala de mezeluri ce activeaza in comertu
Dr. Oetker lanseaza Cuore Pudding
Dr. Oetker lanseaza Cuore Pudding
Dr. Oetker isi extinde segmentul de deserturi speciale prin lansarea Cuore Pudding, desertul fin si cremos care ascunde o inima de budinca. Inimosul desert-crema de la Dr. Oetker da forma sentimentelor tale la momentul potrivit si aduce zambetul pe

Felicitari Ele.ro
  • Sfanta Maria

    Sfanta Maria

  • La multi ani!

    La multi ani!

  • Sfanta Maria sa te ocroteasca!

    Sfanta Maria sa te ocroteasca!

  • La multi ani, Maria!

    La multi ani, Maria!

  • La multi ani de Sfanta Maria!

    La multi ani de Sfanta Maria!

14 Oct 2008 by ionela288

ghicit in cafea si carti

06 Mar 2015 by mari_stefanescu

Indepartarea tatuajelor

04 Dec 2014 by mirela

rinoplastie

22 Dec 2014 by stan.lacramioara.1

Tinuta de Revelion
Horoscop Ele.ro

29 Aug 2015

Horoscop zilnic Fecioara

(23 Aug - 22 Sep)

Ai putea face azi o schimbare in viata ta. Poate sa iti gasesti alt serviciu sau sa iei de...

Alege dieta potrivita pentru tine!
Iti poti crea propria ta dieta echilibrata cunoscand numarul de calorii pe care il are fiecare aliment consumat de tine.
Calculator Nutritional
Ok!

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Mai multe detalii!