Lapte de pasare

Rasfoind cartea de bucate a mamei am redescoperit o reteta a copilariei noastre, pe care sigur putem prepara si noi pentru copii nostrii si anume delicisul lapte de pasare sau boules de neige. Nu stiu daca reteta este chiar frantuzeasca, sau de unde provine traducerea pentru ca la francezi, reteta
 
Specific :
Timp de preparare :
Status :
Numar portii :
Adauga in cartea de bucate
 
Ingrediente:
zahar350 glapte1 lou8 bucati
 
Preparare:
Se prepara crema in stil creme anglaise. Se despica vanilia in doua, se incalzeste cu laptele, cand laptele fierbe, se retrage de pe foc si se scoate vanilia;

Se bat cca 5 minute cele 8 galbenusuri cu 150 g de zahar;

Se adauga laptele inca cald peste oua si se amesteca incet si cu atentie;

Se pune din nou totul la foc, se amesteca mereu si se tine pana dispare spuma de la suprafata si se intareste crema gen smantana. Se pune intr-un castron, se adauga romul si se lasa la racit;

Intre timp se mixeaza albusurile cu putina sare pana se intaresc. Cand s-au intarit se adauga 140 g de zahar si se mai mixeaza 1 minut;

Intr-un vas larg se pune la fiert apa, in momentul cand aceasta fierbe se pune cu lingura albusul, pentru a se forma bulgarii de zapada. Se intoarc pe ambele parti dupa 2 minute si se are grija sa nu se atinga bulgarii intre ei;

Dupa 1 minut se scot bulgarii cu grija, cu spumiera si se pun pe o farfurie larga la scurs;

Optional se poate prepara caramelul inainte de a servi, topind 75 g de zahar pe fundul unei cratiti, cand isi schimba culoarea spre auriu, se toarna pe un fund de lemn curat, se lasa la racit si apoi se sfarama;

Se pun bulgarii de zapada peste crema, pusa intr-un castron si se presara bucatelele de caramel.



Tips:
Caramelul poate deveni mai delicios daca se prepara din 100 g zahar si sirop de portocale; Acest lapte de pasare va fi mai delicios daca bulgarii de albus se fierb in lapte, iar acesta mai departe este folosit pentru crema de oua; Pentru ca sa nu se branzeasca crema, trebuie ca focul sa nu fie prea mare si sa amestece mereu; Se serveste mai ales rece, de aceea trebuie lasat dupa preparare cel putin 2 ore in frigider.
Cat de mult ti-a placut aceasta reteta?
6.1
10144 voturi
31574 vizite
Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.
Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!