Gastronomie» Retete»Desert»Cozonaci» Pasca cu ciocolata

Pasca cu ciocolata

 

Daca pasca cu branza este regina mesei de Paste atunci cu siguranta pasca cu ciocolata este sora ei. Pasca cu ciocolata este chiar o bunatate de sora, care nu vine sa o umbreasca pe prima, ci sa o scoata in evidenta... Pasca cu ciocolata ca sora mai mica pentru pasca cu branza, este un alt deliciu
 
Calorii :
Specific :
Timp de preparare :
Status :
Numar portii :
Evenimente:
paste

Ingrediente:
zahar125 gou4 bucatilapte3 linguriunt100 gmigdale100 gsmantana3 linguriciocolata cu lapte100 gfaina2 lingurifaina500 gunt50 glapte250 mlou3 bucatirom1 lingurasare1 linguritacacao50 gulei de floarea-soarelui2 linguriesenta de vaniliedrojdie25 g
Preparare:
Se inmoaie drojdia cu putin lapte caldut si putin zahar. Se oparesc 3-4 linguri de faina cu putin lapte clocotit, amestecand sa nu faca cocolosi. Dupa ce s-a racorit se amesteca cu drojdia (daca este instant cu atat mai bine), se acopera cu un servet si se pune la loc cald sa creasca;

Se freaca galbenusurile, intai cu sare, ca sa se inchida la culoare, apoi cu zaharul, pana se transforma intr-o crema spumoasa;

Cand drojdia cu faina au crescut, se toarna peste restul de faina si se amesteca adaugand galbenusurile, putin lapte caldut si albusurile batute spuma;

Se framanta cel putin jumate de ora, aducand aluatul de pe margini in centru si adaugandu-se treptat uleiul, romul, untul topit cald, iar daca aluatul este prea tare se mai adauga putin lapte caldut;

Se aduna aluatul, se presara cu faina, se acopera cu un servet, se aseaza la cald, departe de usa sau fereastra si se lasa sa creasca cam 1 ora;

Dupa ce a crescut suficient, aluatul se imparte odata in 2 jumatati si una din jumatati in 3 bucati;

Din prima jumatate se intinde o foaie rotunda de cca 0,5 cm grosime, de marimea formei rotunde in care se va coace. Se unge forma cu unt si se asaza foaia de aluat pe fundul acesteia;

Din jumatatea de aluat care a fost impartita in trei, se iau 2 bucati si se fac pe masa de aluat suluri de grosimea creionului, care se impletesc si se aseaza de jur imprejur, lipite de marginea tavii, apasand capetele, ca sa se uneasca intre ele. Se lasa sa creasca;

Din a treia bucata de aluat se fac la fel mai multe suluri, care se pun ca o retea peste umplutura de pasca cu ciocolata;

Pentru umplutura de ciocolata: se bat ouale cu zaharul, se pune pe foc si se adauga faina, ciocolata topita, cacaoa, vanilia, laptele treptat si se bate pana se ingroasa compozitia. Se ia de pe foc, se raceste si se amesteca cu smantana si untul;
Se toarna peste aluat, se presara migdalele maruntite, se unge cu putin albus si se lasa la copt cam 40 minute;

Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca si se scoate din forma cand s-a racit.


Cat de mult ti-a placut aceasta reteta?
4.3
10584 voturi
69536 vizite

Comentarii

adauga comentariu


Nu exista comentarii.
Adauga tu primul comentariu!

Comenteaza si tu:



Pentru a putea comenta acesta reteta trebuie sa fii autentificat(a).


Cele mai noi retete...
Paste cu dovlecei si ricotta
Paste cu dovlecei si ricotta Pastele sunt intotdeauna excelente alaturi de legume insa daca adaugi si putina ...
Paste picante cu creveti
Paste picante cu creveti Incearca aceasta reteta de paste picante cu creveti! Este destul de simpla, insa...
Salata de paste cu fructe
Salata de paste cu fructe Este greu de descris gustul in cuvinte, trebuie neaparat sa o pregatiti aceasta ...
Paste Caprese
Paste Caprese Gustul Italiei intr-o portie de paste! Paste, rosii cherry, mozzarella, parmezan...
Salata cu paste, smochine si mozzarella
Salata cu paste, smochine si mozz... Savureaza aceasta salata cu paste, smochine si mozzarella. Vei fi surprinsa si c...
Taitei cu nuci si branza cu mucegai
Taitei cu nuci si branza cu muceg... O reteta inedita de paste pe care trebuie neaparat sa o incerci. Branza si nucil...
Pere umplute, la cuptor
Pere umplute, la cuptor Este vremea deliciilor la cuptor. Perele umplute cu nuca, aromate cu scortisoara...
Prajitura cu struguri
Prajitura cu struguri Daca tot este vremea strugurilor, pregateste aceasta prajitura rapida care ii va...
Prajitura cu prune si bezea
Prajitura cu prune si bezea Blat pufos, prune acrisoare, bezea dulce .... Incearca aceasta prajitura de sezo...
Prajitura cu mere si bezea
Prajitura cu mere si bezea O prajiturica tare gustoasa, perfecta pentru toamna, alaturi de o ceasca cu ceai...
Cele mai noi sfaturi ...
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru ... A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia...
Reinert premiaza gusturile fine!
Reinert premiaza gusturile fine! Cumpara Reinert Felii Fine, inscrie codurile castigatoare si intra in cursa pent...
Dr. Oetker lanseaza Cuore Pudding
Dr. Oetker lanseaza Cuore Puddin... Dr. Oetker isi extinde segmentul de deserturi speciale prin lansarea Cuore Puddi...
Cafea turceasca autentica in timp record!
Cafea turceasca autentica in timp... Cafeaua reprezinta pentru multi dintre noi prietenul cel mai bun al diminetii, c...
Noul Haagen-Dazs Secret Sensation Tiramisu
Noul Haagen-Dazs Secret Sensation... Inimi bogate de sos de cafea & bucati de piscoturi ascunse prin catifelata inghe...
Das Kaskaval, primul cascaval Muller
Das Kaskaval, primul cascaval Mul... Das Kaskaval, primul cascaval Muller 15, 30 sau 60 de zile de maturare pentru un...
Programul pentru un abdomen plat in pasi de Samba
Programul pentru un abdomen plat ... Cerealele Nestle Fitness te pregatesc pentru a fi in cea mai buna forma vara ace...
Muller, lactate in ambalaje noi!
Muller, lactate in ambalaje noi! Muller lanseaza,incepand cu luna mai, o noua identitate vizuala pentru categoria...
Cappy Pulpy cu bucati de fructe!
Cappy Pulpy cu bucati de fructe! Sistemul Coca-Cola Romania a introdus pe piata o noua generatie de bauturi racor...
Napolact te racoreste - Sana cu capsuni si coacaze
Napolact te racoreste - Sana cu c... Si vara aceasta, Napolact te racoreste cu binecunoscuta de acum Sana cu fructe, ...

Newsletter Gastronomie Ele.ro Transforma-te intr-un adevarat Chef si pregateste delicii pentru toata familia! Primesti saptamanal pe email o mini carte de bucate care sa te ajute in bucatarie!
 

vezi toate newsletterele

Gaseste retete dupa Kcal

Controleaza caloriile zilnice prin alegerea retetei potrivite!

Alege care este greutatea ta ideala!
Afla care este greutatea ta ideala, indicele de masa corporala, cat si necesarul zilnic de calorii pentru a slabi, a te ingrasa sau a te mentine.
Calculator IBM
Cauta retete

Doresti sa afli ce retete poti gati cu alimentele din frigiderul tau?

 

vezi lista ingrediente

Timp de preparare
Nu ai timp de pierdut in bucatarie?
Alege o reteta rapida. Iar daca timpul pentru gatit este suficient, incearca o reteta laborioasa.
Alege dieta potrivita pentru tine!
Iti poti crea propria ta dieta echilibrata cunoscand numarul de calorii pe care il are fiecare aliment consumat de tine.
Calculator Nutritional
Lista cumparaturi
Creeaza-ti propria lista de cumparaturi selectand retetele pe care vrei sale prepari pentru cei dragi!
Vezi lista ta de cumparaturi!
Numar de portii
Pregatesti o cina in familie sau te-ai gandit sa-ti inviti prietenii la masa pentru?
Indiferent de alegere, poti ajusta cantitatile de alimente, dupa dorinta!
Status retete
Vrei sa prepari o reteta inedita sau testata pentru cei dragi? Orice ai alege, avem retete pe toate gusturile.