Gastronomie» Retete»Desert»Cozonaci» Pasca cu branza

Pasca cu branza

 

Pasca cu branza, cu siguranta este regina neincoronata a sarbatorilor de Paste. Pasca este asteptata de toata lumea pana la sfarsit si toata lumea se inclina in fata ei. Ca asemanarea sa fie si mai mare ea are un aspect auriu si vine cu o coronita de aluat invaluita in mirosuri ametitoare. Pasca cu
 
Calorii :
Specific :
Timp de preparare :
Status :
Numar portii :
Evenimente:
paste

Ingrediente:
rom1 lingurafaina500 gfaina1 linguraunt50 glapte250 mlou3 bucatisare1 linguritazahar pudra200 gunt50 gzahar vanilat2 pacheteou5 bucatismantana3 lingurirom1 lingurastafide100 ggris1 lingurasare1 linguritazahar125 gbranza de vaci1 kg
Preparare:
Se inmoaie drojdia cu putin lapte caldut si putin zahar. Se oparesc 3-4 linguri de faina cu putin lapte clocotit, amestecand sa nu faca cocolosi. Dupa ce s-a racorit se amesteca cu drojdia (daca este instant cu atat mai bine), se acopera cu un servet si se pune la loc cald sa creasca;

Se freaca galbenusurile, intai cu sare, ca sa se inchida la culoare, apoi cu zaharul, pana devine ca o crema spumoasa;

Cand drojdia cu faina au crescut se toarna peste restul de faina si se amesteca adaugand galbenusurile, putin lapte caldut si albusurile batute spuma;

Se framanta cel putin jumate de ora, aducand aluatul de pe margini in centru si adaugandu-se treptat uleiul, romul, untul topit cald, iar daca aluatul este prea tare se mai adauga putin lapte caldut;

Se aduna aluatul in covata, se presara cu faina, se acopera cu un servet, se aseaza la cald, departe de usa sau fereastra si se lasa sa creasca cam 1 ora;

Cand a crescut aluatul se imparte odata in 2 jumatati si o jumatate in 3 bucati;

Din prima jumatate se intinde o foaie rotunda de cca 0,5 cm grosime, de marimea formei rotunde in care se coace. Se unge tava cu unt, se asaza foaia de aluat pe fundul acesteia;

Din 2 bucati de aluat din cea de a doua jumatate, se fac pe masa de aluat suluri de grosimea creionului, care se impletesc si se aseaza de jur imprejur, lipite de marginea tavii, apasand capetele, ca sa se uneasca intre ele. Se lasa sa creasca;

Din bucata de aluat ramasa, se fac patru suluri mici, care se impletesc doua cate doua si se pun pe deasupra umpluturii cu branza, in forma de cruce;

Pentru umplutura se freaca branza cu untul, galbenusurile, putina sare, zaharul vanilat, coaja de lamaie, grisul, faina, smantana, untul, o parte din stafide, albusurile spuma, apoi se toarna peste aluat si se presara cu restul de stafide;

Se unge cu ou si se da la cuptor la foc potrivit cam 1 ora;

Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca si se scoate din forma cand s-a racit.


Tips:
Incearca si alte retete delicioase de pasca: Pasca in 2 culori ; Pasca cu ciocolata ; Pasca cu smantana ; Pasca minune ; Pasca cu branza sarata ; Pasca insiropata ; Pasca de Paste ; Pasca moldoveneasca cu cas ; Pasca cu orez ; Pasca poloneza ; Pasca cu nuci ; Pasca cu fructe .
Cat de mult ti-a placut aceasta reteta?
3.7
101022 voturi
231282 vizite

Comentarii

adauga comentariu


Nu exista comentarii.
Adauga tu primul comentariu!

Comenteaza si tu:



Pentru a putea comenta acesta reteta trebuie sa fii autentificat(a).


Cele mai noi retete...
Mere umplute, aromate
Mere umplute, aromate O reteta minunata pentru zilele reci, merele umplute, aromate cu scortisoara si ...
Bundt cake
Bundt cake Bundt cake este un chec pufos, aromat, copt intr-o forma specifica, de obicei ci...
Prajitura cu prune si iaurt
Prajitura cu prune si iaurt Ador prajiturile cremoase, cu fructe, mi se par a fi desertul ideal asa ca le fa...
Pulpa de curcan in sos picant
Pulpa de curcan in sos picant Un preparat delicios, pe care il poti pregati cu orice ocazie, inclusiv la mesel...
Turta dulce rustica
Turta dulce rustica Reteta de turta dulce ce mi-a incantat copilaria, o comoara din caietul cu retet...
Biscuiti digestivi cu miere si scortisoara
Biscuiti digestivi cu miere si sc... Sunt delicioasi dimineata la cafeluta, in pachetelul pentru scoala sau serviciu,...
Supa crema de dovleac
Supa crema de dovleac Supa crema de dovleac este atat de fina si aromata incat nu te vei mai opri din ...
Ciuperci umplute cu carne tocata
Ciuperci umplute cu carne tocata Incearca acest aperitiv cu carne tocata. Il poti transforma intr-un aperitiv de ...
Crenvursti mumii
Crenvursti mumii Un aperitiv extrem de simplu de preparat si cu un aspect infricosator garantat, ...
Tarta cu dovleac
Tarta cu dovleac Unul dintre motivele pentru care iubesc toamna este dovleacul, si fiindca placin...
Cele mai noi sfaturi ...
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru ... A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia...
Reinert premiaza gusturile fine!
Reinert premiaza gusturile fine! Cumpara Reinert Felii Fine, inscrie codurile castigatoare si intra in cursa pent...
Dr. Oetker lanseaza Cuore Pudding
Dr. Oetker lanseaza Cuore Puddin... Dr. Oetker isi extinde segmentul de deserturi speciale prin lansarea Cuore Puddi...
Cafea turceasca autentica in timp record!
Cafea turceasca autentica in timp... Cafeaua reprezinta pentru multi dintre noi prietenul cel mai bun al diminetii, c...
Noul Haagen-Dazs Secret Sensation Tiramisu
Noul Haagen-Dazs Secret Sensation... Inimi bogate de sos de cafea & bucati de piscoturi ascunse prin catifelata inghe...
Das Kaskaval, primul cascaval Muller
Das Kaskaval, primul cascaval Mul... Das Kaskaval, primul cascaval Muller 15, 30 sau 60 de zile de maturare pentru un...
Programul pentru un abdomen plat in pasi de Samba
Programul pentru un abdomen plat ... Cerealele Nestle Fitness te pregatesc pentru a fi in cea mai buna forma vara ace...
Muller, lactate in ambalaje noi!
Muller, lactate in ambalaje noi! Muller lanseaza,incepand cu luna mai, o noua identitate vizuala pentru categoria...
Cappy Pulpy cu bucati de fructe!
Cappy Pulpy cu bucati de fructe! Sistemul Coca-Cola Romania a introdus pe piata o noua generatie de bauturi racor...
Napolact te racoreste - Sana cu capsuni si coacaze
Napolact te racoreste - Sana cu c... Si vara aceasta, Napolact te racoreste cu binecunoscuta de acum Sana cu fructe, ...

Newsletter Gastronomie Ele.ro Transforma-te intr-un adevarat Chef si pregateste delicii pentru toata familia! Primesti saptamanal pe email o mini carte de bucate care sa te ajute in bucatarie!
 

vezi toate newsletterele
De vorba cu plasticianul - Dr. Cristian Nitescu

Ai nelamuriri sau vrei sa afli mai multe detalii legate de o anumita interventie estetica? Dr. Cristian Nitescu, medic primar in chirurgie ...

27 Oct 2014 by dubluveve

As vrea sa stiu ...

Gaseste retete dupa Kcal

Controleaza caloriile zilnice prin alegerea retetei potrivite!

Alege care este greutatea ta ideala!
Afla care este greutatea ta ideala, indicele de masa corporala, cat si necesarul zilnic de calorii pentru a slabi, a te ingrasa sau a te mentine.
Calculator IBM
Cauta retete

Doresti sa afli ce retete poti gati cu alimentele din frigiderul tau?

 

vezi lista ingrediente

Timp de preparare
Nu ai timp de pierdut in bucatarie?
Alege o reteta rapida. Iar daca timpul pentru gatit este suficient, incearca o reteta laborioasa.
Alege dieta potrivita pentru tine!
Iti poti crea propria ta dieta echilibrata cunoscand numarul de calorii pe care il are fiecare aliment consumat de tine.
Calculator Nutritional
Numar de portii
Pregatesti o cina in familie sau te-ai gandit sa-ti inviti prietenii la masa pentru?
Indiferent de alegere, poti ajusta cantitatile de alimente, dupa dorinta!
Status retete
Vrei sa prepari o reteta inedita sau testata pentru cei dragi? Orice ai alege, avem retete pe toate gusturile.