Gastronomie» Retete»Bauturi»Sucuri naturale» Vin de macese

Vin de macese

Vin de macese este recomandat ca un intaritor universal, consumat pentru vitaminizare in diverse forme de anemii. De asemenea vin de macese putem prepara nu numai ca medicament ci si pentru ca este o bautura energizanta, usoara si delicioasa. Reteta de vin de macese care urmeaza este pentru o
 
Calorii :
Specific :
Timp de preparare :
Status :
Numar portii :
Adauga in cartea de bucate
Recomandata pentru Diete:
Regim vegetarian
 
Ingrediente:
zahar12 kg
 
Preparare:
Macesele bine coapte, culese toamna prin octombrie-noiembrie, brumate sau nebrumate, se spala de praf, daca sunt curate, nu se spala, ca sa nu se indeparteze de pe ele drojdiile salbatice de fermentatie;

Se trec prin masina de tocat carne, cate putine, avand multe seminte foarte tari, se trec mai greu;

Ca sa se puna mai usor in damigeana, macesele tocate se aduna cu mana in cocoloase lunguiete;

Zaharul se dizolva, pe foc, in 10 l apa, impreuna cu zeama de la o lamaie sau cu 2 linguri de otet de 9 grade (30 ml);

Siropul se fierbe, 10 minute ca sa se transforme in zaharuri simple apoi se raceste cu restul de apa si se toarna peste macese lasand un spatiu liber de 10 cm sub gitul damigenei ca sa aiba loc spuma care rezulta prin fermentare;

Se astupa bine damigeana cu dop de fermentatie si se lasa la temperatura de 18-20 grade celsius, ca vinul sa fermenteze 6-8 saptamini sau chiar ma mult, fara alta drojdie, numai cu drojdiile salbatice din aer;

Se agita zilnic, ca sa se amestece mereu boasca (semintele si cojile) care iese la suprafata;

Cand se termina fermentatia, drojdia si semintele se lasa la fund si vinul se limpezeste;

Dupa aceea se trage in damigene mai mici (filtrat prin tifon si vata), astupate cu dop de fermentatie, deoarece fermentatia continua incet, pana cand vinul se limpezeste;

Acest vin, cand se invecheste (1-2 ani), are gust de vermut si culoare roscata-maronie;

Peste drojdia ramasa (cca 10 l) se mai pun 20 l apa in care s-au dizolvat 6 kg zahar (cu jumatate din cantitatea de lichid se fierbe zaharul, 10 minute, agitandu-l zilnic, cca 3-4 saptamini, pana cand se limpezeste si drojdia se lasa la fund, apoi se trage in damigene care se vor astupa cu dop de fermentatie.Reziduurile se pot adauga la materialul adunat pentru tuica.


Tips:
Cititi si reteta de Suc de fructe cu alcool .
Cat de mult ti-a placut aceasta reteta?
3.4
10809 voturi
50899 vizite
Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.
Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p

Alege dieta potrivita pentru tine!
Iti poti crea propria ta dieta echilibrata cunoscand numarul de calorii pe care il are fiecare aliment consumat de tine.
Calculator Nutritional
Ok!

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Mai multe detalii!