Gastronomie» Retete»Bauturi»Sucuri naturale» Vin de macese

Vin de macese

 

Vin de macese este recomandat ca un intaritor universal, consumat pentru vitaminizare in diverse forme de anemii. De asemenea vin de macese putem prepara nu numai ca medicament ci si pentru ca este o bautura energizanta, usoara si delicioasa. Reteta de vin de macese care urmeaza este pentru o
 
Calorii :
Specific :
Timp de preparare :
Status :
Numar portii :
Diete:
Regim vegetarian

Ingrediente:
zahar12 kg
Preparare:
Macesele bine coapte, culese toamna prin octombrie-noiembrie, brumate sau nebrumate, se spala de praf, daca sunt curate, nu se spala, ca sa nu se indeparteze de pe ele drojdiile salbatice de fermentatie;

Se trec prin masina de tocat carne, cate putine, avand multe seminte foarte tari, se trec mai greu;

Ca sa se puna mai usor in damigeana, macesele tocate se aduna cu mana in cocoloase lunguiete;

Zaharul se dizolva, pe foc, in 10 l apa, impreuna cu zeama de la o lamaie sau cu 2 linguri de otet de 9 grade (30 ml);

Siropul se fierbe, 10 minute ca sa se transforme in zaharuri simple apoi se raceste cu restul de apa si se toarna peste macese lasand un spatiu liber de 10 cm sub gitul damigenei ca sa aiba loc spuma care rezulta prin fermentare;

Se astupa bine damigeana cu dop de fermentatie si se lasa la temperatura de 18-20 grade celsius, ca vinul sa fermenteze 6-8 saptamini sau chiar ma mult, fara alta drojdie, numai cu drojdiile salbatice din aer;

Se agita zilnic, ca sa se amestece mereu boasca (semintele si cojile) care iese la suprafata;

Cand se termina fermentatia, drojdia si semintele se lasa la fund si vinul se limpezeste;

Dupa aceea se trage in damigene mai mici (filtrat prin tifon si vata), astupate cu dop de fermentatie, deoarece fermentatia continua incet, pana cand vinul se limpezeste;

Acest vin, cand se invecheste (1-2 ani), are gust de vermut si culoare roscata-maronie;

Peste drojdia ramasa (cca 10 l) se mai pun 20 l apa in care s-au dizolvat 6 kg zahar (cu jumatate din cantitatea de lichid se fierbe zaharul, 10 minute, agitandu-l zilnic, cca 3-4 saptamini, pana cand se limpezeste si drojdia se lasa la fund, apoi se trage in damigene care se vor astupa cu dop de fermentatie.Reziduurile se pot adauga la materialul adunat pentru tuica.


Tips:
Cititi si reteta de Suc de fructe cu alcool .
Cat de mult ti-a placut aceasta reteta?
3.4
10649 voturi
34619 vizite

Comentarii

adauga comentariu


Nu exista comentarii.
Adauga tu primul comentariu!

Comenteaza si tu:



Pentru a putea comenta acesta reteta trebuie sa fii autentificat(a).


Cele mai noi retete...
Mere umplute, aromate
Mere umplute, aromate O reteta minunata pentru zilele reci, merele umplute, aromate cu scortisoara si ...
Bundt cake
Bundt cake Bundt cake este un chec pufos, aromat, copt intr-o forma specifica, de obicei ci...
Prajitura cu prune si iaurt
Prajitura cu prune si iaurt Ador prajiturile cremoase, cu fructe, mi se par a fi desertul ideal asa ca le fa...
Pulpa de curcan in sos picant
Pulpa de curcan in sos picant Un preparat delicios, pe care il poti pregati cu orice ocazie, inclusiv la mesel...
Turta dulce rustica
Turta dulce rustica Reteta de turta dulce ce mi-a incantat copilaria, o comoara din caietul cu retet...
Biscuiti digestivi cu miere si scortisoara
Biscuiti digestivi cu miere si sc... Sunt delicioasi dimineata la cafeluta, in pachetelul pentru scoala sau serviciu,...
Supa crema de dovleac
Supa crema de dovleac Supa crema de dovleac este atat de fina si aromata incat nu te vei mai opri din ...
Ciuperci umplute cu carne tocata
Ciuperci umplute cu carne tocata Incearca acest aperitiv cu carne tocata. Il poti transforma intr-un aperitiv de ...
Crenvursti mumii
Crenvursti mumii Un aperitiv extrem de simplu de preparat si cu un aspect infricosator garantat, ...
Tarta cu dovleac
Tarta cu dovleac Unul dintre motivele pentru care iubesc toamna este dovleacul, si fiindca placin...
Cele mai noi sfaturi ...
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru ... A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia...
Reinert premiaza gusturile fine!
Reinert premiaza gusturile fine! Cumpara Reinert Felii Fine, inscrie codurile castigatoare si intra in cursa pent...
Dr. Oetker lanseaza Cuore Pudding
Dr. Oetker lanseaza Cuore Puddin... Dr. Oetker isi extinde segmentul de deserturi speciale prin lansarea Cuore Puddi...
Cafea turceasca autentica in timp record!
Cafea turceasca autentica in timp... Cafeaua reprezinta pentru multi dintre noi prietenul cel mai bun al diminetii, c...
Noul Haagen-Dazs Secret Sensation Tiramisu
Noul Haagen-Dazs Secret Sensation... Inimi bogate de sos de cafea & bucati de piscoturi ascunse prin catifelata inghe...
Das Kaskaval, primul cascaval Muller
Das Kaskaval, primul cascaval Mul... Das Kaskaval, primul cascaval Muller 15, 30 sau 60 de zile de maturare pentru un...
Programul pentru un abdomen plat in pasi de Samba
Programul pentru un abdomen plat ... Cerealele Nestle Fitness te pregatesc pentru a fi in cea mai buna forma vara ace...
Muller, lactate in ambalaje noi!
Muller, lactate in ambalaje noi! Muller lanseaza,incepand cu luna mai, o noua identitate vizuala pentru categoria...
Cappy Pulpy cu bucati de fructe!
Cappy Pulpy cu bucati de fructe! Sistemul Coca-Cola Romania a introdus pe piata o noua generatie de bauturi racor...
Napolact te racoreste - Sana cu capsuni si coacaze
Napolact te racoreste - Sana cu c... Si vara aceasta, Napolact te racoreste cu binecunoscuta de acum Sana cu fructe, ...

Newsletter Gastronomie Ele.ro Transforma-te intr-un adevarat Chef si pregateste delicii pentru toata familia! Primesti saptamanal pe email o mini carte de bucate care sa te ajute in bucatarie!
 

vezi toate newsletterele
De vorba cu plasticianul - Dr. Cristian Nitescu

Ai nelamuriri sau vrei sa afli mai multe detalii legate de o anumita interventie estetica? Dr. Cristian Nitescu, medic primar in chirurgie ...

27 Oct 2014 by dubluveve

As vrea sa stiu ...

Gaseste retete dupa Kcal

Controleaza caloriile zilnice prin alegerea retetei potrivite!

Alege care este greutatea ta ideala!
Afla care este greutatea ta ideala, indicele de masa corporala, cat si necesarul zilnic de calorii pentru a slabi, a te ingrasa sau a te mentine.
Calculator IBM
Cauta retete

Doresti sa afli ce retete poti gati cu alimentele din frigiderul tau?

 

vezi lista ingrediente

Timp de preparare
Nu ai timp de pierdut in bucatarie?
Alege o reteta rapida. Iar daca timpul pentru gatit este suficient, incearca o reteta laborioasa.
Alege dieta potrivita pentru tine!
Iti poti crea propria ta dieta echilibrata cunoscand numarul de calorii pe care il are fiecare aliment consumat de tine.
Calculator Nutritional
Numar de portii
Pregatesti o cina in familie sau te-ai gandit sa-ti inviti prietenii la masa pentru?
Indiferent de alegere, poti ajusta cantitatile de alimente, dupa dorinta!
Status retete
Vrei sa prepari o reteta inedita sau testata pentru cei dragi? Orice ai alege, avem retete pe toate gusturile.