Sirop de zmeura

Aceasta reteta de sirop de zmeura este deosebita si foarte sanatoasa. Sirop de zmeura se obtine de data aceasta fara sa fierbem fructele, care-si vor pastra intacte vitaminele. Acest sirop de zmeura va fi savurat de toata lumea si poate fi folosit ca adaos la prajituri si torturi.
 
Calorii :
Specific :
Timp de preparare :
Status :
Numar portii :
Adauga in cartea de bucate
Recomandata pentru Diete:
Retete de post, Regim copii 7-12 ani, Regim copii 4-7 ani, Regim vegetarian
 
Ingrediente:
zahar1500 gsuc de zmeura1 lsare de lamaie1 pachetaspirina1
 
Preparare:
Zmeura se pune in borcan, apoi se zdrobeste cu mana, se poate pune si apa, daca se prefera o cantitate mai mare de suc;

Borcanul se acopera cu tifon, lasand sucul sa fermenteze 48 ore. Dupa aceea, se stoarce prin tifon dublu (udat cu apa bine si stors) sau prin masina de suc;

Prin tifon se stoarce, cum s-a aratat in reteta precedenta, apoi, se cantareste, adaugand zaharul si sarea de lamiie si sau sucul de la 2-3 lamai care va ajuta zaharul sa se topeasca mai repede si va acidula siropul (se va putea bea cu sifon sau apa minerala);

Sucul se amesteca cu lingura, pana cand zaharul se dizolva complet (cu pauze) chiar si pana a doua zi, caci se dizolva greu. Siropul se toarna apoi in sticle sau, preferabil, in damigene de cate 3 l, care se vor lega cu tifon dublu si se vor aseza in camara;

Fermentatia va continua foarte incet, deoarece din cauza concentratiei zaharului, fermentii se activeaza si sucul nu se poate transforma in vin;

Deasupra se aduna spuma ca un dop (rezultata prin frecare si fermentare). Aceasta se va inlatura, numai cand se va consuma siropul. Este de preferat sa se introduca un furtun in sticla, care sa treaca prin acel dop de spuma compacta, astfel se va trage siropul limpede, in alta sticla. Siropul va avea gust putin sifonat si isi va pastra toate vitaminele. Se bea cu sifon sau apa minerala.


Tips:
Cititi si reteta de Sirop de mure si afine .
Cat de mult ti-a placut aceasta reteta?
3.5
10389 voturi
51942 vizite
Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.
Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!